τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής μίλησαν…

Ο Μιχαλολιάκος  από το κελί  των Φυλακών Κορυδαλλού  χαιρετίζει τη “μεγάλη” νίκη του Εθνικιστικού Κινήματος.  Η Χρυσή Αυγή αναδεικνύεται στην Τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας, για δεύτερη κατά σειρά εκλογική αναμέτρηση μετά τις Ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014 και αυτό ενώ ευρίσκεται, τόσο ο ίδιος  όσο και οι Βουλευτές  άλλα και στελέχη της Χρυσής Αυγής. – παράνομα και άδικα στη φυλακή επί ενάμιση έτος, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Μιχαλολιάκου- 

Ανησυχητική λοιπόν είναι η διείσδυση της Χρυσής Αυγής στο εκλογικό σώμα, καθώς σημειώνει επιτυχίες σε όλες  σχεδόν τις περιφέρειες της χώρας. Απλά ανησυχητική;;

Από τις εθνικές εκλογές του 2012 το κόμμα της Χρυσής Αυγής άρχισε να αυξάνει απειλητικά τα ποσοστά του γεγονός που θεωρήθηκε απλά μέσο εκτόνωσης του εκλογικού σώματος, που ήθελε να τιμωρήσει συλλήβδην το πολιτικό σύστημα. Αναλύσεις επί αναλύσεων προσπαθήσαμε όλοι να κάνουμε, προκειμένου να αντιληφθούμε τους λόγους που ώθησαν  μισό εκατομμύριο Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν μια σκληρή, νεοναζιστική οργάνωση. Η οικονομική κρίση, η ύφεση και η ανεργία που οδήγησαν στην απόγνωση μεγάλα τμήματα του πληθυσμού και εν τέλει επέφεραν πολιτική και παντός είδους κρίση.

timthumb

Από τη μια μεριά, λοιπόν εστιάζουμε υπέρμετρα τα στοιχείο της ρητορικής υπερβολής και της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς και από την άλλη δίδουμε έμφαση αποκλειστικά στην οικονομική κρίση και στις συνέπειές της. Αναρωτιέμαι όμως, αν με αυτές τις δύο προσεγγίσεις μελετάμε το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις. Η άποψή μου είναι πως το φαινόμενο είναι πολυπλοκότερο. Είδαμε στα χτεσινά ποσοστά ότι η Χ.Α. κατάφερε να είναι τρίτη δύναμη ακόμα και με τα μέλη της στη φυλακή. Αυτό μας δείχνει την πραγματική διάσταση του προβλήματος και λόγω των συνθηκών που επιτεύχθει, αλλά και για τη δύναμη της που συνεχίζει να διατηρεί….

Το υπάρχον πολιτικό κατεστημένο  είναι αυτό που εξέθρεψε και γιγαντίωσε τη Χ.Α. Εγώ δεν νομίζω ότι οι Έλληνες γίνανε φασίστες τα τελευταία χρόνια. Αν δεν αλλάξουν οι στρατηγικές των κυβερνώντων κομμάτων, τότε ο λαός θα στηρίξει την Χρυσή Αυγή ανεξαρτήτως αν συμφωνεί ή διαφωνεί με τις θέσεις, γιατί δεν αντέχει άλλο την υποκρισία και όχι την οικονομική κρίση..

 Ας συνειδητοποιήσουν ότι το πράγμα θα καταστεί εξαιρετικά επικίνδυνο για τη δημοκρατία, αν η Χρυσή Αυγή αρχίσει να παρεμβαίνει δυναμικά στη λειτουργία κοινωνικών δράσεων και θεσμών συμμαχώντας με οργανωμένους φορείς και ομάδες ..
και ας δράσουν…

Αλεξάνδρα

Leave a Reply