Φάκελος σειρές [Πιλότοι #5 : Το Wayward Pines θέλει να σε τρελάνει]

Wayward-Pines-TV-Mini-Series-2015-IMDb

Η θερινή σεζόν ξεκίνησε και μέσα στον προσεχή μήνα θα έχουμε πολλές νέες σειρές και πολλούς νέους κύκλους για να ασχοληθούμε.

Την προσοχή μου τράβηξε το Wayward Pines. Ο Ίθαν Μπέρκ, πράκτορας μυστικών υπηρεσιών, αναζητώντας δύο αγνούμενος πράκτορες οδηγείται στο Wayward Pines, μια μικρή πόλη, και γίνεται θύμα ένος τροχαίου ατυχήματος. Ξυπνάει στο νοσοκομείο της πόλης με μια πολύ creepy νοσοκόμα (πόσο μου θύμισε την ξανθιά από το terminus του Walking Dead) από πάνω του να προσπαθεί να τον πείσει πως όλα είναι καλά. Προπαθώντας να επικοινωνήσει με την οικογένεια του συνειδητοποιεί πως αυτή η πόλη είναι μυστυριώδης. Κάτι παράξενο συμβαίνει χωρίς ούτε εκεινος, ούτε έμεις να καταλαβαίνουμε τι ακριβώς είναι αυτό.

Το σίγουρό; Κάνεις δε μπορεί να φύγει από το Wayward Pines…ζωντανός.

Δυναμικό θρίλερ με πολλούς κακούς για να μισείς, με αγωνία και άπλετο μυστήριο. Η σειρά συνεχώς σου δημιουργέι νέα ερωτηματικά, νομίζεις οτι ακροβατεί ανάμεσα στο μεταφυσικό και σε μια πολύ καλά στημένη “επιχείρηση”. Ξέρεις πως είναι το δεύτερο, αλλά η ατμόσφαιρα θυμίζει sci-fi. Μουντά χρώματα, παγωμένα πρόσωπα, ύποπτη ησυχία. Η τελεύταια σκήνη του πρώτου επεισοδίου θα σε βοηθήσει να συνειδητοποιήσεις με τι έχεις να κάνεις.

Προσωπικά θα συνεχίσω τη σειρά γιατί κατάφερε και να με εντυπωσιάσει και να με κάνει να θέλω να λύσω τις απορίες που ήδη από το πρώτο επεισόδιο είναι αρκετές. Όλη η πλοκή άλλωστε χτίζεται πάνω στα συνεχή ερωτήματα. Πέρισυ τέτοια εποχη ξεκίνησε το Leftovers με μια αντίστοιχη δομή. Αυτό βέβαια δεν με έκανε τελικά να δω το δεύτερο επεισόδιο. Μιλάμε λοιπόν για κάτι πολύ καλύτερο; Έτσι νομίζω! Αλλά μπορείτε να διαφωνήσετε ελεύθερα!

 

Σταυρούλα Κουλίτση

Leave a Reply